Pogledajte događaje po gradovima:

Beograd Novi SadNiš

mandarina-baner-skljocni-me-300x250

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Izložba crteža Katarine Baćević

January 18, 2017 @ 18:00

Izložba crteža Katarine Baćević

Izložba crteža Katarine Baćević

Mlada Nišlijka Katarina Baćević izlagaće svoja 24 crteža, rađenih u periodu između 2013.-2016. po prvi put samostalno, 18.januara u 18 časova, u prostorijama DELI CENTRA. 

Rođena u Nišu 21.9.1994. student četvrte godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu, na odseku – farmacija, jedna od Ambasadora kulture, prošle godine je sa koleginicom izlagala svoje radove u holu Medicinskog fakulteta.

Ljubav prema crtanju i umetnosti, rodila se još dok je bila mala, u osnovnoj školi, gledajući emisiju „Cartooning with Bruce Blitz“. To je bio period kada je zaista zavolela crtanje. Crta iz glave, veoma detaljno i svakodnevno, svaki crtež predstavlja pravu poetsku priču. Katarinini crteži rađeni su pigment liner-om na papiru, za sada su svi crno-beli, a u budućnosti planira da koristiti i boju.

Inspiraciju nalazi svuda oko sebe, retko crta baš ono što vidi, više ono što zamislja. Inspirišu je filmovi, muzika, knjige koje čita, ljudi kojima je okružena, događaji… svet u kome se nalazi.

U jednom periodu crtala je uglavnom sove, zatim anatomsko srce, sada pretežno radi naselja, zgrade, kuće sa različitim elementima i detaljima. Trenutno je najviše inspiriše svemir, pa se tako sada u njenim crtežima može videti dosta zvezda i planeta.

Izložba crteža Katarine Baćević će biti otvorena do 22.januara

Details

Date:
January 18, 2017
Time:
18:00
Event Category:
Event Tags:
, ,

Venue

Deli
Davidova 2
Niš,

lajkujtefacebook-300x250baner-dogadaj-300x250